Međunarodna zajednica će sigurno pokušati da zloupotrebi presudu protiv Ratka Mladića

0
62

Advokat odbrane Branko Lukić je upozorio da će međunarodna zajednica sigurno pokušati da zloupotrebi presudu protiv Ratka Mladića.

Glavni tužilac Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove Serž Bramerc izjavio je nakon izricanja pravosnažne presude bivšem generalu Ratku Mladiću da to nije presuda srpskom narodu, već da je ta krivica jedino njegova. Pitali smo advokata odbrane generala Ratka Mladića Branka Lukića da li smatra da će međunarodna zajednica zaista dela koja se stavljaju na teret Mladića posmatrati kao njegovu ličnu odgovornost, ili postoji i kolektivni žig koji će poneti srpski narod.

Tužilac Serž Bramerc, izjavio je da treba da se prihvati istina i da se Mladić svrsta u red najvećih ratnih zločinaca u savremenoj istoriji. Advokat odbrane Ratka Mladića Branko Lukić upozorio je da će međunarodna zajednica sigurno pokušati da zloupotrebi ovu presudu. On je naglasio da je čak i ova presuda Mladiću u liniji pritiska i napada na Republiku Srpsku, obzirom da je administracija u Americi promenjena. Nasuprot tome, Sonja Biserko u svom tekstu za Dojče Vele poručila je da bez suočavanja sa Ratkom Mladićem i njegovim zločinima, Srbija ne može da obnovi poverenje regiona.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here