Milan Dumanović – Mi nemamo institucije od kada je Aleksandar Vučić na vlasti

0
114

Kriminalac Veljko Belivuk izneo je u svojoj odbrani pred Tužilaštvom optužbe da mu je aktuelna vlast tražila više usluga koje je on i učinio.

Veljko Belivuk, osumnjičen za više brutalnih likvidacija, na saslušanju u tužilaštvu opisivao je svoje odnose sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i drugim funkcionerima iz Srpske napredne stranke. On je naveo da su mu Vučić i njegovi saradnici tražili više usluga od otkazivanja štrajka taksista, do obezbeđivanja Parade ponosa. Upitali smo bivšeg policajca Milana Dumanovića da li očekuje da tužilac proširi istražni postupak protiv navedenih osoba.

Veljko Belivuk, šef kriminalne grupe osumnjičen za više brutalnih likvidacija, na saslušanju  negirao je da je ubica, ali je govorio o svom navodnom odnosu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i drugim ljudima iz vrha Srpske napredne stranke.

Kako je ispričao, Vučić i njegovi saradnici tražili su mu više usluga – da kontroliše da se na Partizanovim tribinama ne skandira protiv predsednika, da zastrašuje one koji su organizovali proteste protiv vlasti, obezbedi mir na Paradi ponosa, ali i da utiče na taksiste da otkažu proteste protiv aplikacije za prevoz „CarGo“, piše u transkriptu Belivukovog saslušanja do kojeg su došli novinari.

Očekuje se da Tužilaštvo za organizovani kriminal podigne optužnicu protiv Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, vođe huligansko-kriminalne grupe „Principi“ koja je radila u okviru crnogorskog kavačkog klana.

S druge strane, bivši policajac Milan Dumanović je ocenio da mi nemamo institucije od kada je Aleksandar Vučić na vlasti jer on ruši sva ustavna pravila pa lično pokreće istrage.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here