Održan 10. kup u planinskom trčanju “Kopaonik 2021”

0
72

Vojska Srbije prošlog vikenda bila je domaćin međunarodnog takmičenja u planinskom trčanju.

Na 10. kupu u planinskom trčanju “Kopaonik 2021”, čiji su organizatori Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, za vikend su se nadmetale vojne reprezentacije iz ukupno sedam zemalja. Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović zahvalio se takmičarima iz inostranstva što su u vreme kovida, koji još uvek nije pobeđen, odvojili vreme i došli u našu zemlju i istakao da je izuzetno ponosan na naše vojne sportiste koji uvek i svuda dostojanstveno predstavljaju Srbiju.

Proglašavajući otvorenom manifestaciju koja se 10. godinu za redom održava u našoj zemlji, ministar Stefanović je i učesnicima iz ostalih zemalja poželeo da se u Srbiji osećaju dobrodošlo i da nastave da nižu uspehe.

Uz vojnu reprezentaciju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, na 10. kupu u planinskom trčanju za odličja su se  nadmetale  i vojne reprezentacije iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Republike Severne Makedonije, Rumunije, Ruske Federacije i Republike Slovenije. Organizator takmičenja u ime Ministarstva odbrane i Vojske Srbije je delegacija Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM), dok su organizovanje pomogli Nacionalni park “Kopaonik”, opštine Raška i Brus i Javno preduzeće “Skijališta Srbije”, uz podršku Srpskog atletskog saveza.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here