Ratko Dmitrović otvorio “Dane porodice” u Perlezu

0
77

Ministar za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije Ratko Dmitrović otvorio je juče u Perlezu kod Zrenjanina „Dane porodice“, manifestaciju koja je, prema njegovim rečima, u tom trenutku bila najvažnija u Srbiji.

Ministar za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije Ratko Dmitrović je istakao da su „Dani porodice“ dokaz da se svest o sistemu vrednosti čovekovog postojanja menja i da deca ponovo zauzimaju vrh na skali ličnih i društvenih vrednosti, ukazavši na to da je pristup podrške mladima i porodici zauzela i Vlada u čijem je i on sastavu. Za sam događaj Dani porodice u Perlezu je ocenio da je on veliki korak na putu davanja većeg značaja porodici.

Grad Zrenjanin je uredio prostor uz reku Begej u Perlezu namenjen porodičnim okupljanjima, promociji zajednice i zdravog stila života.

Predstavnici dvadesetak lokalnih samouprava, među kojima su bili i oni iz Subotice, Kikinde, Šapca, Vladimiraca i Trgovišta, na štandovima pored šetališta, predstavili su mere pronatalitetne politike koju sprovode u svojim gradovima i opštinama.

Organizatori manifestacije su Udruženje građana „Porodična Srbija“, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, Grad Zrenjanin, Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku i demografiju i Pokrajinski sekretarijat za turizam i privredu.

„Dani porodice“, kako je rečeno, trebalo bi da postanu tradicionalni.

U parku pored Begeja biće sagrađeni bungalovi, organizovani koncerti i izložbe za decu, škole roditeljstva, defilei dečjih kolica, takmičenja porodica u kuvanju, podela pomoći najugroženijim porodicama i drugi sadržaji koji neguju zajedništvo i kult porodice.

“Dani porodice”  u Perlezu se zavrašavaju sutra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here