Obeležena stogodišnjica smrti kralja Petra Prvog Karađorđevića

0
82

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i izaslanik predsednika Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević predvodila je danas na Oplencu državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti povodom 100-godišnjice smrti kralja Petra Prvog Karađorđevića.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Kisić Tepavčević je na državnoj ceremoniji odavanja počasti povodom stogodišnjice smrti kralja Petra Prvog Karađorđevića u Crkvi svetog Đorđa na Oplencu poručila da Srbija danas, vođena predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem, stoji uspravno, dostojanstveno i časno, čuvajući mir i prosperitet svog naroda, kao i mir drugih naroda Balkana, onako kako je hrabro stajala i u vreme kralja Petra Prvog Karađorđevića.

Vence su položili i izaslanik predsednice Republike Srpske, pomoćnik ministra za rad i boračko-invalidsku zaštitu Radomir Graonić, delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, porodica Karađorđević, predstavnici Srba iz regiona, predstavnici opštine Topola i Zadužbine kralja Petra. Pre početka državne ceremonije, liturgiju i parastos je služio patrijarh srpski Porfirije, a prisutnima se u ime porodice obratio Aleksandar Karađorđević. Kisić Tepavčević je u Kući kralja Petra otvorila izložbu posvećenu kralju Petru I Karađorđeviću.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here