Vučić obišao Užice, Bajinu Baštu i turističko naselje Mećavnik–Drvengrad

0
158

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas Zlatiborski okrug i najavio ulaganje od 80 miliona evra u Zdravstveni centar Užice, kao i izgradnju 4,85 kilometara obilaznice oko Užica, u profilu autoputa, u koju će biti uloženo oko 30 miliona evra.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas Užice, Bajinu Baštu i turističko naselje Mećavnik-Drvengrad. On je, obraćajući se građanima Užica, rekao da su planirani brojni infrastrukturni radovi kako bi se pospešio turizam u ovom kraju i najavio da će radovi na izgradnji obilaznice oko Užica početi najkasnije polovinom oktobra ove godine.

Predsednik Vučić je na otvaranju nove Sportske hale Krčagovo, u čiju izgradnju je uloženo oko 1,25 miliona evra, poručio mladim užičkim sportistima da uživaju u sportu, da nauče da pobeđuju, ali i da gube. Predsednik je Vučić prilikom obilaska Zdravstvenog centra Užice najavio da će najkasnije 1. januara zdravstveni radnici dobiti povećanje plata i da to neće biti beznačajno i dodao da će kompletna rekonstrukcija i dogradnja tog centra koštati oko 80 miliona evra. On je istakao da će radovi na rekonstrukciji početi za 10 do 12 meseci i da će tako Užice postati peti klinički centar u Srbiji, ali da je potrebno da sačuvamo sestre i lekare, da ostanu u Srbiji.

Vučić je posetio i domaćinstvo Ljube Blagojevića u selu Pepelj, razgovarao sa meštanima i nakon toga obišao kompaniju Rolomatik d.o.o. koja se bavi proizvodnjom aluminijumske stolarije i gradnjom industrijskih objekata gradu. Predsednik Vučić izjavio je danas u Drvengradu, posle razgovora sa rediteljem Emirom Kusturicom, da mu je zahvalan na svemu što čini za nacionalno i narodno jedinstvo, za Srbiju i za Republiku Srpsku. On je izrazio uverenje da će srpski narod i građani Srbije to znati da cene.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here