Vladimir Vuletić – Sukobi navijačkih grupa su podloga za stvaranje nove kriminalne grupe

0
104

Država pokušava da dovede novog glavnog operativnog čoveka koji će po potrebi sprečavati ljude da na tribinama i na ulici iskazuju svoje nezadovoljstvo, rekao je profesor Vladimir Vuletić.

Na društvenim mrežama osvanuo je video-snimak tuče u Beogradu, a sumnja se da je reč o obračunu između pristalica uhapšenog vođe ekstremnih navijača Partizana Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja i grupe okupljene oko Miloša Radisavljevića Kimija. Kako su preneli pojedini mediji, u centru grada članovi navijačke grupe „Principi“ napali su vođu suparničke grupe Miloša Radisavljevića Kimija. Novinar Vuk Cvijić izjavio je da nakon hapšenja Belivuka i pripadnika njegove kriminalne grupe, deluje da se stvara teren za neku sličnu grupu, a da država na to ne reaguje. Zamolili smo profesora Vladimira Vuletića da iznese svoje viđenje ove situacije.

Novinar nedeljnika NIN Vuk Cvijić je izjavio da se nakon hapšenja Belivuka i pripadnika njegove kriminalne grupe stvara teren za neku sličnu grupu, a koja će to imena biti, videće se na tribinama kada krene sezona utakmica. Jelena Radivojević iz Mreže za istraživanje kriminala i korupcije naglasila je da je samo pitanje vremena kada će se pojaviti “nova ekipa” pošto “vlasti takve grupe decenijama drže blizu sebe jer im služe za razne prljave poslove”.  Komentarišući pomenuti snimak sa društvenih mreža, profesor Pravnog fakulteta Vladimir Vuletić je rekao da je “ovde reč o nekoj vrsti borbe za zaostavštinu, odn. borbe za nasledstvo bez testamenta”, a s obzirom na odsustvo reakcije države, sve ukazuje na njen pokušaj da dovede novog glavnog operativnog čoveka koji će po potrebi sprečavati ljude da na tribinama i ulici iskazuju svoje nezadovoljstvo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here