Nagrađeni pripadnici MUP-a angažovani na gašenju požara u Grčkoj

0
113

Pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, Helikopterske jedinice i medicinskog tima Odelјenja za zdravlјe zaposlenih i bezbednost na radu, koji su bili angažovani na gašenju požara u Grčkoj, na svečanom prijemu u Palati „Srbija“ odato je priznanje za uložene nadlјudske napore u borbi sa vatrenom stihijom i dodelјene su im novčane nagrade.

Naši heroji sa Evije nagrađeni su od Ministarstva unutrašnjih poslova, ali njihov trud i pomoć koju su pružili grčkom narodu odlučile su da nagrade i „Eurobank“ i „Direktna banka“, koje su početkom jula najavile sporazum o spajanju i strateškom partnerstvu, čime će dostići tržišno učešće od preko 6,5%. Banke su im uručile ček od 50.000 evra, koji će biti podelјen između pripadnika MUP-a, članova ekipa koje su učestvovale u gašenju požara. Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin zahvalio se vatrogascima – spasiocima, pripadnicima Helikopterske jedinice i medicinskog tima u ime Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, jer su pokazali najlepše i najhrabrije lice Srbije, onakve kakva ona zaista jeste.

Otpravnica poslova u Ambasadi Republike Grčke u Beogradu Ekatarina Rapti zahvalila se Vladi Republike Srbije za doprinos koji su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova dali u gašenju ogromnih požara koji su nedavno zahvatili Grčku i istakla da će grčki narod uvek ceniti i pamtiti bratsko prijatelјstvo srpskog naroda.

Zamenik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu Sektora za vanredne situacije Vlado Plemić, koji je bio šef srpskog tima u Grčkoj, istakao je da su članovi tima ponosni što su ispunili zadatak koje im je zadao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pripadnici MUP-a, angažovani na gašenju požara u Grčkoj, ministru Vulinu su u znak zahvalnosti uručili statuu vatrogasca.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here