Miroslav Mijatović – Ne očekujem nikakve reakcije vlasti po pitanju zaštite interesa naroda

0
81

Miroslav Mijatović iz Podrinjskog antikorupcijskog tima izrazio je sumnju u ulogu ministarke Zorane Mihajlović koja je, kako je rekao, uvek bila na poziciji koja se klijentelistički odnosila prema Rio Tintu.

Više od 70 organizacija i udruženja uputilo je zahteve državi u vezi sa ekološkim pitanjima pre održavanja Ekološkog ustanka. Aleksandar Panić iz udruženja Odbranimo reke Stare planine rekao je na konferenciji za novinare da se desio najveći ekološki pomak, da se za samo nekoliko dana udružilo više od 70 organizacija, a više od 45 njih je učestvovalo u stvaranju programa. Upitali smo Miroslava Mijatovića iz Podrinskog antikorupcijskog tima kakve reakcije vlasti očekuje povodom pomenutih zahteva.

Udruženje ,,Zaštitimo Jadar i Rađevinu“ i Koalicija za održivo rudarstvo u Srbiji (KORS) upozorili su da se Rio Tinto sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, ministarkom rudarstva i energetike Zoranom Mihajlović i drugima, ponaša kao da je dobio tapiju na ,,srpsku svetu zemlju i živote naše i naših pokolenja“, ocenivši  da je Rio Tinto danas ,,najveća divlja gradnja u Srbiji“ i da će uzeti ,,najmanje 10 odsto“ teritorije Srbije. Miroslav Mijatović iz Podrinjskog antikorupcijskog tima izrazio je sumnju u ulogu ministarke Mihajlović u slučaju  Rio Tinta jer je , po njegovim rečima, ona uvek bila na poziciji  koja se klijentelistički odnosila prema toj kompaniji i izlazila u susret njihovim interesima, tako da ne očekuje od Vlade Srbije da će uraditi nešto značajno da zaštiti interes svog naroda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here