4. protest „Zrenjanin je žedan“

0
132

U subotu 21. avgusta održana je četvrta protestna vožnja za vodu u Zrenjaninu pod sloganom „Zrenjanin je žedan“. Simbolično na 17 minuta za 17 godina bez zdrave pijaće vode u Zrenjaninu, zaustavljen je saobraćaj kod glavne autobuske stanice.

Protekle subote održan je četvrti po redu protest za vodu u Zrenjaninu pod sloganom „Zrenjanin je žedan“. Na samom početku okupljanja ispred Kristalne dvorane upućena je snažna i jasna poruka.

Ispred organizatora protesta, udruženja Zrenjaninska akcija, Mišo Živoanov je rekao da mu je drago što su Zrenjaninci prepoznali njihovu energiju te da ime je velika ćast što su im ukazali poverenje i da se trude da to poverenje opravdaju. On je napomenuo da Zrenjaninska akcija ostaje uporna u svojim zahtevima.

Na pitanja upućena sa protesta nedelju dana ranije Zrenjaninska akcija još uvek nije dobila odgovore, a nižu se i nova pitanja među kojima su da li je prioritet prenošenje sportskih utakmica ili zdrava pijaća voda i zašto su Zrenjaninci građani drugog reda.

Među okupljenima je bio i naš sugrađanin Aleksa, koji nikada nije pio vodu  iz česme u Zrenjaninu i čiji drugari iz drugih mesta ne mogu da poveruju da voda iz česme u našem gradu nije ispravna za piće.

Od Kristalne dvorane okupljeni su se provozali biciklovima, motorima i kolima ulicama grada, a tokom vožnje brojni Zrenjaninci su ih pozdravljali ispred svojih kuća i na taj način pružili svoju podršku ovom protestu. Simbolično, na 17 minuta za 17 godina bez zdrave pijaće vode u Zrenjaninu, zaustavljen je saobraćaj kod glavne autobuske stanice, a nakon toga kolona je nastavila nazad ka Kristalnoj dvorani uz dogovor o novom protestu sve do ispunjenja zahteva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here