Dragan Radović – Političko-birokratska mafija stvara sivu ekonomiju

0
114

Ekonomista Dragan Radović je komentarišući najavljeni Nacionalni program za suzbijanje sive ekonomije rekao da se kao osnov stvaranja sive ekonomije uzimaju pogrešni parametri te da je stvaralac sive ekonomije u Srbiji političko-birokratska mafija.

Stručna grupa Vlade Srbije počela je izradu novog Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije i do septembra taj strateški dokument naći će se pred ministrima, saopštila je Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj. Ocenjeno je da će novi program za suzbijanje sive ekonomije dati podsticaj unapređenju inspekcijskog nadzora i stvaranju fer poslovnog okruženja smanjenjem rada na crno, nelegalne trgovine i izbegavanja plaćanja poreza. Upitali smo ekonomistu Dragana Radovića kako bi trebalo da izgleda kvalitetan Nacionalni program za suzbijanje sive ekonomije i šta misli kakav će program Vlada predstaviti septembra.

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) saopštila je da je stručna grupa Vlade Srbije počela izradu novog Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije.  Komentarišući ovaj program, ekonomista Dragan Radović je rekao da su u programu pogrešni parametri uzeti kao osnov stvaranja sive ekonomije. Prema njegovim rečima sivu ekonomiju stvara političko- birokratska mafija koja će jedina imati koristi od uvoza velikog broja onlajn fiskalnih kasa, dok će ovaj potez države naneti štetu privrednicima u iznosu od 300 miliona evra godišnje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here