Boško Obradović – Otvoreni smo za razgovor sa drugim kolegama iz opozicije

0
101

Boško Obradović, lider Dveri je rekao da za sledeće izbore treba napraviti jednu patriotsku suverenističku opozicionu kolonu, koja bi stavila na prvo mesto Kosovo i Metohiju, porodicu, ekonomski i ekološki patriotizam.

Deo javnosti smatra da bi ponovna koaliciona saradnja uoči predstojećih izbora između pokreta „Dveri“ i „Dosta je bilo“ bila veoma moguća i da ne bi predstavljala iznenađenje za mnoge na političkoj sceni. Spekulacije među opozicijom da bi se to moglo zaista i dogoditi učestale su nakon što su lideri Dosta je bilo i Dveri, Saša Radulović i Boško Obradović, gotovo sinhronizovano nastupili na sastanku opozicionih partija i predstavnika vlasti u dijalogu o poboljšanju izbornih uslova organizovanom u Skupštini Srbije, kojem je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Zamolili smo lidera pokreta „Dveri“ da prokomentariše ove navode.

Iako u ovom trenutku pokret Dveri nije deo nijednog opozicionog saveza, lider Dveri Boško Obradović smatra da je potrebno da se opozicija dogovori o sinhronizovanom nastupu na predstojećim izborima, jer prema njegovim rečima, u ovom trenutku  niko ne može sam da pobedi vlast. To bi podrazumevalo dogovor o međusobnom nenapadanju kao i kampanju za povećanje izlaznosti i motivisanje apstinenata da glasaju, kao i zajednički poziv biračima da svoje poverenje pruže nekoj opozicionoj izbornoj listi, prema svom ličnom, ideološkom i drugom izboru. Njegov predlog obuhvata i saradnju opozicije na biračkim mestima kao način za sprečavanja izborne krađe. Obradović je naglasio da treba napraviti jednu patriotsku suverenističku opozicionu kolonu, koja bi stavila na prvo mesto Kosovo i Metohiju, zatim porodicu, ekonomski i ekološki patriotizam.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here