Borislav Novaković – Treba odagnati romantičarski pristup politici

0
111

Kad osvojimo velike gradove na lokalnim izborima, onda smo stvorili institucionalne pretpostavke i busiju iz koje možemo dalje da napadamo Vučića, izjavio je Borislav Novaković i dodao da Vučić ne bi mogao da podnese gubitak bilo kog velikog regionalnog centra u Srbiji.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je od presudne važnosti da Srpskoj naprednoj stranci na sledećim izborima bude nanet udarac od kojeg se neće oporaviti. On je istakao i da će vlast pasti u dva koraka između kojih će proći manje od godinu dana. Upitali smo Borislava Novakovića, potpredsednika Narodne stranke, da prokomentariše ove izjave lidera Narodne stranke i pojasni plan opozicije za smenu aktuelnog režima.

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković je izjavio da se vlast ne može pobediti tako što će opozicija pokazivati da je pametnija i da su ideje koje baštini superiornije od ideja predstavnika vlasti, već tako što će oni koji čine opoziciju biti hrabriji i odlučniji. Kao primer Novaković je naveo izbore za savete mesnih zajednica koji su održani u Novom Sadu kada su se građani samoorganizovali i bez velike kampanje pobedili u tri mesne zajednice na Limanu.

Prema Novakovićevim rečima, Vučić je psihološki tako podešen da ili ima 100% vlast, ili se potpuno u psihološkom, političkom i ljudskom smislu pogubi, jer ne može da podnese poraz. Zato se ,,mora iskoristiti svaka prilika, svako mesto, svaka instanca da se korak po korak pobede, a lokalni izbori  su pravo mesto za to jer na  lokanim izborima  ljudi ne glasaju toliko za stanku koliko za ličnost”, zaključio je Novaković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here