Slaviša Lekić – Reakcije političara na serijal “Junaci doba zlog”

0
369

Dokumentarni serijal “Junaci doba zlog” koji je posvećen biografijama osoba koje su obeležile politički život u Srbiji izazvao je veliko interesovanje javnosti i veliku gledanost što je bio slučaj i sa novom epizodom ,,Srpska majka”.

Slaviša Lekić je scenarista i član autorskog tima koji stoji iza serijala „Junaci doba zlog“. Serijal se bavi biografijama osoba koje su obeležile politički život u Srbiji u prethodnih nekoliko decenija. Upitali smo Slavišu Lekića kako političari reaguju na dokumentarce koji ne samo njih već i čitavu javnost podsećaju na njihovu burnu prošlost i da li serijali ovakve vrste utiču na njihov trenutni politički rejting.

Serijal ,,Junaci doba zlog” koji je  emitovan u osam epizoda bavio se karijerama političara i estradnih ličnosti koji su opstali na sceni uprkos ratovima i promenama vlasti. Dugogodišnji novinar Slaviša Lekić i  jedan od autora serijala u intervjuu za portal Buka je rekao da glavni likovi serijala postaju akteri društveno-političkih zbivanja ne zbog etičkih sposobnosti i vizije koja preživljava zub vremena, već zbog srodnih sociopata i  nedostatka moralnih skrupula. Prema Lekićevim rečima, o ovome bi mogla da se napravi serija koja po kvantitetu može da konkuriše „Dinastiji“ ili „Prijateljima“, mada bi, u ovim sadašnjim uslovima i ovom političko-kriminalnom trenutku, poređenje sa „Sopranovim“ bilo najadekvatnije. Lekić je za KTV televiziju izjavio da na emitovanje ovakvih serijala političari reaguju kao ,,ona tri majmuna: ne čuju, ne vide i ne govore”, što je po njegovim rečima i razumljivo za osobu ,,koja sedi sa kriminalcem koji je na poternici” ili  u Ministarstvu finansija iako je dokazano da je ,,lopov koji je pokrao tuđi naučni rad”. Nakon što je emitovano osam epizoda, Lekić je za jesen najavio i nastavak serijala.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here