Vučić prisustvovao ceremoniji spajanja železničkog koloseka na deonici Stara Pazova-Novi Sad

0
55

Spajanjem železničkog koloseka na deonici Stara Pazova – Novi Sad na vijaduktu u plovnom delu Dunava, svečano je obeležen završetak građevinskih radova na toj deonici, u prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i generalnog direktora RŽD-a Olega Belozjorova.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas ceremoniji spajanja železničkog koloseka na deonici Stara Pazova – Novi Sad na vijaduktu u plovnom delu Dunava. Predsednik Vučić je istakao da se privodi kraju veliki posao na najlepšem delu pruge od Beograda do granice sa Mađarskom, a da će za šest meseci građani moći da se voze kompletno novom brzom prugom od Beograda do Novog Sada. On je, nakon spajanja koloseka na toj deonici, rekao da ne samo da je lepa priroda i veličanstven pogled na Dunav, već su veličanstveni i svi izgrađeni objekti – galerija, vijadukt i tunel.

Predsednik Vučić je rekao da je Srbija od kralja Milana, od 1878. godine kada se neposredno krenulo u izgradnju pruge, mnogo izgubila i da je došlo vreme da se naprave stvari koje će nas spojiti sa Evropom i modernim svetom. On je najavio i da predstoji veliki posao postizanja dogovora za gradnju pruge Valjevo-Priboj-Vrbnica, što je važno za zapad Srbije. Deonica Stara Pazova-Novi Sad deo je nove brze pruge Beograd-Budimpešta. Ukupna vrednost izgradnje pruge Beograd-Budimpešta kroz Srbiju je oko dve milijarde dolara, a pruga kroz našu zemlju biće duga oko 184 kilometara.Taj projekat je dogovoren izmedu Srbije, Kine i Mađarske u okviru globalne inicijative Kine “Pojas i put”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here