„Zvono za Zrenjanin“ okupilo veliki broj ljudi

0
118

U amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina održan je skup pod nazivom „Zvono za Zrenjanin“. Predstavljeni su Dobri primeri Zrenjanina, prikazani su filmovi o Zelenom zvonu, aktivnostima Novog optimizma i saradnji ovog pokreta sa karikaturistom Predragom Koraksićem Koraksom, kao i film o učešću Novog optimizma u aktivnosti „Vidi, Gari, ne može“. Na kraju večeri koncert je održao Kralj Čačka.

Skup pod nazivom „Zvono za Zrenjanin“ održan je u amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina, koji je bio popunjen do poslednjeg mesta. ovo veče po mnogo čemu je bilo značajno: predstavljeni su Dobri primeri Zrenjanina, obeleženo je 5 godina od zatvaranja Zelenog zvona, prikazane su aktivnosti pokreta Novi optimizam, dobar deo večeri posvećen je prijateljstvu ovog pokreta i karikaturiste Predraga Koraksića Koraksa, a sve je začinjeno odličnom muzikom.

Prisutnima u amfiteatru Kulturnog centra kao Dobar primer Zrenjanina predstavljeni su profesorka Senka Jankov i poljoprivrednik Slavko Vukov koji su objasnili zbog čega još uvek žive i rade u Zrenjaninu i zbog čega bi nekome preporučili da ne napušta ovaj grad. Nakon toga posredstvom kratkog filma prikazane su sve zajedničke aktivnosti karikaturiste Predraga Koraksića Koraksa i “Novog optimizma” čime je obeleženo jedno lepo i dugogodišnje prijateljstvo. Priznanje za uspešan rad i svojevrsnu nagradu za životno delo u ime Koraksa primila je njegova ćerka Tanja Koraksić, a Koraksu je upućen gromoglasan aplauz prisutnih. U toku večeri je prikazano i čime se sve “Novi optimizam” bavio otkad nije u Zrenjaninu, prikazan je i film o delovanju ovog pokreta u okviru aktivnosti “Vidi, gari, ne može”, koja se protivi izgradnji Novog Sada na vodi. Sem toga, prikazan je film o Pozorišnom klubu “Zeleno zvono” čime je obeleženo 5 godina od zatvaranja ovog kultnog kluba, a na samom kraju večeri koncert je održao neprevaziđeni Kralj Čačka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here