Đorđe Vukadinović – Priština i oni koji stoje iza nje očekuju apsolutnu kapitulaciju Srbije

0
64

Vašington vodi glavnu reč u pregovorima Beograda i Prištine iako formalno nije učesnik, izjavio je urednik „Nove srpske političke misli“ Đorđe Vukadinović, ocenivši da formalno uključenje Amerike nije moguće bez uključenja Rusije.

Lider Alijanse za budućnost Kosova i bivši  premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da dijalog sa Srbijom ne bi trebalo da se nastavi bez prisustva Sjedinjenih Američkih Država i da se mini Šengen može ostvariti „tek nakon priznanja Kosova od strane Srbije“. Upitali smo Đorđa Vukadinovića, urednika “Nove srpske političke misli”, kakav razvoj situacije se može očekivati kada je nastavak ovih pregovora u pitanju.

Komentarišući razvoj situacije u pregovorima Srbije i Kosova, Đorđe Vukadinović je rekao da Priština  i oni koji stoje iza nje ne očekuju ništa drugo sem pune i apsolutne kapitulacije Srbije, jer  prištinske vlasti nisu spremne na ispunjenje onih stvari na koje su se obavezale Briselskim sporazumom. Vukadinović  je mišljenja da je Aleksandar Vučić ,,tražio u poslednje vreme bar neku minimalnu kompezaciju za šta bi se mogao uhvatiti da to predstavi  kao uspeh, ali mu ni tu mrvicu ne daju”. Što se tiče uključenja Vašingtona u pregovore, Vukadinović smatra da je Vašington u pregovore uključen odavno i da vodi glavnu reč iako nije formalno učesnik, te da formalno uključenje Amerike nije moguće bez uključenja Rusije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here