Srbija treba da prihvati iz Evropske unije sve ono što je dobro, pre svega zakone koji će joj omogućiti napredak i razvoj, rekao je istoričar Goran Šarić.

Zapad nikad neće dozvoliti jaku Srbiju, upozorava istoričar Goran Šarić. Jasno je šta zapad nudi Srbiji-ako priznate Kosovo ukidamo vam Republiku Srpsku. Srbija nije uvela sankcije Rusiji što je na Zapadu dočekano sa otvorenim neodobravanjem i kritikama. Upitali smo Gorana Šarića da li u ovim okolnostima Srbija treba da nastavi put ka Evropskoj uniji.

Komentarišući činjenicu da je Srbija uvek na tapetu Zapada, hrvatski istoričar Goran Šarić je za Novosti.rs. rekao da zapadne sile znaju da Srbi imaju slobodarsku tradiciju i emancipatorski duh koji nije moguće slomiti i da kao takvi nisu dobri kandidati za poslušne robove globalističkih elita. Zapadne sile više vole narode poput Albanaca, čiji lideri izjavljuju da oni nemaju samostalnu spoljnu politiku, ili Hrvata čija je jedina spoljna politika dodvoravanje Americi i Nemačkoj. Kada se zna da zapadnjaci u Srbima vide vernog ruskog saveznika, onda je jasno zašto je već dva veka Zapad nenaklonjen srpskim interesima. Što se tiče puta Srbije u Evropsku uniju Šarić je mišljenja da Srbija treba da ostane na putu ka EU i pravim evropskim vrednostima, i da prihvati zakone koji bi joj omogućili pozitivne pomake u njenom daljem napretku i razvoju.