Usvojen drugi rebalans budžeta opštine Čajetina

0
88

Na 14. sednici Skupštine opštine Čajetina usvojen je drugi rebalans budžeta za 2021. godinu. Ukupna sredstva su uvećana za 738 miliona dinara.

Odbornici Skupštine opštine Čajetina su na 14. zasedanju opštinskog parlamenta usvojili drugi rebalans budžeta za ovu godinu. Najveći deo tih sredstava biće raspoređen na investicije i kapitalna ulaganja.  Značajno povećanje se odnosi na izgradnju puteva i ulica, za oko 150 milona dinara, zatim za izgradnju solarne elektrane za sportsku halu na Zlatiboru, čime će se u značajnoj meri smanjiti troškovi poslovanja tog našeg  preduzeća. Dodatna sredstva u budžetu će biti iskorišćena za izgradnju reciklažnog dvorišta i nabavku nove mehanizacije za Komunalno javno preduzeće, kao i za izgradnju javne rasvete na teritoriji opštine Čajetina, zatim za izgradnju trim-staze i dečijeg igrališta na Zlatiboru, za izradu projektne dokumentacije za, pre svega, izgradnju sportskog kompleksa sa 14 ili 15 fudbalskih terena na Zlatiboru, za završetak svlačionica kod stadiona Švajcarija.

Usvojene su i tri odluke o uređenju građevinskog zemljišta sredstvima investitora, za tri značajna projekta. Jedan je zamena kompletnog magistralnog cevovoda od Ribničkog jezera do Zlatibora, što će biti urađeno do kraja ove godine, a paralelno sa tim počinju radovi na izgradnji cevovoda Sušičko vrelo, tako da će u narednoj godini biti bezbedno i sigurno snabdevanje Čajetine, Zlatibora i čitave opštine. Takođe, počela je i izgradnja rezorvoara od 2.000 kubnih metara na Zlatiboru, koji će takođe biti izgrađen do kraja ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here