Miodrag Vukmirović – Mešanje u unutrašnje stvari Srbije je nepolitički gest zvaničnog Sarajeva

0
151

Ekonomsko jačanje i razvoj Srbije čini da veze sa Republikom Srpskom budu sve jače, što po rečima Miodraga Vukmirovića ometa namere onih koji na to ne gledaju blagonaklono.

Srpski član i predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik tvrdi da je to što je “Srbija ojačala” razlog nervoze u Sarajevu, i da kao dvolične vidi izjave iz Sarajeva onih koji u ekonomskoj saradnji Srbije i Republike Srpske vide “atak na suverenitet”, dok istovremeno govore da Beograd nema pravo na Kosovo. Zamolili smo Miodraga Vukmirovića predsednika Upravnog odbora Udruženja Narodna sloga da prokomentariše izjave Milorada Dodika, ali i reakcije iz Sarajeva.

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine  Milorad Dodik, koji je nedavno odlikovan Ordenom Republike Srbije, rekao je da ne razume zašto političko Sarajevo uopšte zanimaju srpska priznanja i da je pravi razlog nervoze u Sarajevu, jaka Srbija.  Komentarišući ova dešavanja, Miodrag Vukmirović, predsednik Upravnog odbora Udruženja Narodna sloga je rekao da je to jedan nepolitički ili nedovoljno osmišljen gest predstavnika zvaničnog Sarajeva, ali da ne opravdava ni Dodikovo reagovanje na takve komentare jer je bilo nepotrebno.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here