Otvoren 10. Međunarodni festival sportskog filma

0
97

Jubilarni 10. međunarodni Festival sportskog filma otvoren je dodelom posebnih priznanja za životno delo i premijerom filma „Igra mog života“ o liku i delu Bore Stankovića u Kulturnom centru na Zlatiboru gde će u naredna tri dana biti prikazana još 33 filma u takmičarskoj konkurenciji.

U Kulturnom centru Zlatibor otvoren je jubilarni, 10. Međunarodni festival sportskog filma. Prve večeri dodeljene su nagrade za životno delo Vesni Čitaković Đurišić, Raziji Mujanović, Ivanu Golcu, Miloradu Stanulovu i Zoranu Pančiću, Draganu Panteliću i Željku Obradoviću dok će Dino Rađa, Radmilo Mišović i Ivan Gudelj priznanja dobiti u narednim danima na projekcijama filmova čiji su junaci. Ovogodišnji dobitnik povelje Heroj sporta i života „Nataša Kovačević“ je Željko Dimitrijević. Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović, rekao je da onaj ko se u svojim poslovima opredelio da ulaže u sport i kulturu ima sigurnu budućnost i poručio dobitnicima priznanja da su se sigurno opredelili da se bave sportom i filmom jer jedno bez drugog ne može.

Željko Obradović kom je nagradu uručio predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović izjavio je da ova nagrada samo može da bude jedna dodatna motivacija da i dalje radi na način na koji je radio do sada i da Partizan, koji obožava vrati tamo gde bi svi kojima je u srcu voleli da bude.

Gostujući gradovi ovogodišnjeg festivala su Novi Pazar i Knjaževac koji će se predstaviti video ostvarenjima u narednim danima. Po dodeli priznanja premijerno je prikazan film „Igra mog života“ o liku i delu Bore Stankovića, čuvenog košarkaškog delatnika i pionira ovog sporta u Srbiji koji se dokazao kao igrač, trener, a najviše kao funkcioner. Autori ovog dokumentarca su Aleksandar Miletić i Ivica Vidanović koji su već nagrađivani na prethodnim izdanjima festivala.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here