Džon Bosnić – Amerika je izgubila rat u Avganistanu

0
60

Američka spoljna politika interveniše širom sveta, pa je tako uplela svoje prste i u dešavanja u Avganistanu. Džona Bosnića novinara, savetnika i političkog aktivistu, zamolili smo da prokomentariše povlačenje američkih snaga iz Avganistana.

Američki predsednik Džozef Bajden potvrdio je sopstvenu odluku o završetku američkih vojnih operacija u Avganistanu, bez obzira na uspehe talibana u preuzimanju kontrole nad delovima avganistanske teritorije. On je ocenio da će avganistanska administracija u narednim danima naći način da reši konflikt, dodajući da je ovaj sukob rat koji je nemoguće dobiti i da za njega „ne postoji vojno rešenje“. Zamolili smo Džona Bosnića novinara, savetnika i političkog aktivistu.

Američki predsednik Džo Bajden izjavio je da će vojna misija njegove zemlje u Avganistanu biti završena “brzo i bezbedno” do 31. avgusta. On je rekao u govoru o naporima njegove administracije da završi američki rat u Avganistanu, da Amerikanci nisu otišli u Avganistan da bi gradili naciju, i dodao da avganistanski lideri treba zajedno da idu ka budućnosti. Džon Bosnić novinar, savetnik i politički aktivista, ocenio je da je Amerika izgubila rat u Avganistanu i da u odluka o završetku američkih vojnih operacija to potvrđuje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here