Otvoreno takmičenje vojnih policajaca „Čuvar reda“

0
82

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović otvorio je sinoć, na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu, međunarodno takmičenje vojnih policajaca „Čuvar reda”, koje se, kao jedna od 34 discipline Međunarodnih vojnih igara, prvi put održava u našoj zemlji.

Ceremoniji otvaranja međunarodnog takmičenja vojnih policajaca pod nazivom „Čuvar reda“ pored ministra odbrane u Vladi Republike Srbije Nebojše Stefanovića prisustvovali su i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, zamenica ministra odbrane Ruske Federacije Tatjana Ševcova, predstavnici zemalja učesnica takmičenja, lokalne samouprave i brojni građani. Stefanović je prilikom otvaranja ovog takmičenja istakao da je zadovoljstvo biti u Kraljevu, gradu u kojem je krunisano čak sedam srpskih srednjovekovnih kraljeva i koji je prava riznica vojničke tradicije i naše bogate ratničke istorije kroz vekove.

Naša zemlja organizuje takmičenje vojnopolicijskih jedinica u disciplini „Čuvar reda“, koje će se odvijati na poligonima „Žiča“ i „Beranovac“, uz učešće ekipa iz Rusije, Kazahstana, Irana, Katara i Kipra. Šest takmičarskih ekipa na poligonu „Žiča“ imaće priliku da, u pojedinačnoj konkurenciji, odmere snage u veštinama gađanja poluautomatskim i automatskim naoružanjem tokom prve faze nadmetanja. Drugi  dan takmičenja, 31. avgusta, rezervisan je za gađanja dvočlanih timova u simulaciji realne borbene situacije. Nakon prve dve faze takmičenja, koje su provera vatrene osposobljenosti vojnih policija, druge dve će se odvijati na poligonu „Beranovac“, a reč je o fazama „patrolna staza“ i „trka heroja“, koje će se održati 1. i 3. septembra i kojima će građani moći da prisustvuju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here