Promovisani rezervni oficiri generacije Mart 2021.

0
144

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je danas svečanosti povodom završetka vojno stručnog osposobljavanja slušalaca za rezervne oficire generacije „Mart 2021″ i njihovog promovisanja u čin rezervnog potporučnika Vojske Srbije.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je danas svečanosti povodom završetka vojno stručnog osposobljavanja slušalaca za rezervne oficire generacije „Mart 2021″ i njihovog promovisanja u čin rezervnog potporučnika Vojske Srbije Čestitajući im, ministar Stefanović je poručio da Srbija od danas ima 51 novog rezervnog oficira i da su oni dokaz da postoje vrednosti koje su neprolazne kao što je ljubav prema otadžbini.

Prvi u rangu ove generacije slušalaca rezervnih oficira je rezervni potporučnik Aleksandar Jakovljević (9,67), koji je u ime generacije „Mart 2021″, istakao da je svima u tom stroju zajednička želja da sa ponosom obuku uniformu i polože zakletvu da će braniti slobodu i čast otadžbine po cenu života.

Najuspešnijima u ovoj generaciji rezervnih oficira Vojne akademije, rezerevnim potporučnicima Aleksandru Jakovljeviću, Stefanu Petroviću i Aleksandru Mladenoviću, kao i rezervnim potporučnicima Medicinskog fakulteta VMA Miomiru Radosavljeviću, Ivanu Milenkoviću i Tijani Veljković ministar Stefanović uručio je ručne časovnike sa posvetom.

Današnjoj  svečanosti u kasarni „General Jovan Mišković” u Beogradu prisustvovali su zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković, rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik doc. dr Goran Radovanović, članovi Kolegijuma ministra odbrane i Kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije, kao i porodice i prijatelji najmlađih rezervnih oficira.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here