Biljana Aleksić – Objavljivanje intervjua u Večernjim novostima na Veliki petak je odluka urednika

0
205

Objavljivanje mog intervjua u Večernjim novostima na Veliki petak je sticaj okolnosti i odluka uredništva na koju ja nisam mogla da utičem, rekla je Biljana Aleksić, supruga Miroslava Mike Aleksića.

Biljana Srbljanović, javno je osudila Miroslava Miku Aleksića, protiv koga je podignuta optužnica za krivična dela silovanja. Nakon intervjua njegove supruge Biljane Aleksić, Biljana Srbljanović je rekla da je sramno što je kampanja odbrane Aleksića počela baš na Veliki petak, te da je Aleksićev plan najpre da pokušava da se predstavi kao biblijska žrtva i izazove saosećanje, emocije, ali i poseje zrno sumnje u srca zbunjenih ljudi, koji nikako da shvate kako je zločin za koji je optužen uopšte moguć. Upitali smo Biljanu Aleksić da prokomentariše ove navode.

Mika Aleksić, profesor glume i osnivač škole „Stvar srca“, proteklih meseci se susreo sa optužbama za silovanje i seksualno zlostavljanje. Njega je nekoliko bivših učenica optužilo za silovanje i seksualno uznemiravanje. Protiv Aleksića Više javno tužilaštvo u Beogradu je sprovelo istragu za ukupno 19 krivičnih dela.  Aleksić je u tužilaštvu negirao da je seksualno napastvovao učenice glume u svojoj školi. Biljana Aleksić, supruga Miroslava Mike Aleksića, izjavila je da ne veruje da je njen suprug učinio dela za koja ga terete bivše učenice i istakla da je odlučila da progovori, jer je konačno „neko poželeo da čuje drugu stranu“. Osvrćući se na intervju koji je dala Večernjim novostima, rekla je da joj drago ako je jedan intervju bio dovoljan da ,,poseje sumnju u srca i glave nekih ljudi, da posumnjaju u priču koju mediji veoma agresivno plasiraju u javnost“. Viši sud u Beogradu potvrdio je početkom jula optužnicu Višeg tužilaštva koju je podiglo protiv Aleksića, koji se tereti za ukupno devet silovanja i polnih uznemiravanja sedam polaznica te škole. Očekuje se da sud uskoro zakaže pripremno ročište čime bi otpočelo suđenje posle pola godine od Aleksićevog hapšenja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here