Brnabić primila u oproštajnu posetu ambasadorku Australije

0
59

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorkom Australije u Srbiji Rut Karis Stjuart, o aktuelnim bilateralnim odnosima dveju zemalja, ekonomskoj saradnji i mogućnostima zajedničkog projektnog angažovanja.

Premijerka Srbije Ana Brnabić primila je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Australije u Srbiji Rut Karis Stjuart i tom prilikom je istakla da su odnosi Srbije i Australije dobri, ali da očekuje da će, nakon krize koju je prouzrokovala epidemiološka situacija, biti dodatno intenzivirani i politički kontakti. Predsednica Vlade je ukazala na to da postoje brojne mogućnosti za zajedničke projekte i unapređenje ekonomskih odnosa,  pri čemu je izrazila očekivanje da će australijske kompanije iskoristiti potencijale koje Srbija nudi i investirati na našem tržištu. Premijerka je izrazila zahvalnost ambasadorki Stjuart na ličnom doprinosu unapređenju bilateralne saradnje tokom mandata u Srbiji i poželela joj i u budućnosti mnogo uspeha na profesionalnom i ličnom planu.

Stjuart je naglasila da je Srbija velika šansa za australijske kompanije i da naporima u sprovođenju reformi i modernizaciji država šalje pozitivne signale stranim investitorima. Ona je izrazila očekivanje da će ovakve pozitivne promene uticati i na povećanje broja australijskih kompanija na srpskom tržištu. Rudarski sektor je prepoznat kao primaran za ulagače iz Australije, navela je Stjuart i dodala da u budućnosti očekuje veće investicije i značajniju saradnju dveju država u ovoj oblasti. Na sastanku je istaknuto da je brojna srpska dijaspora u Australiji važna spona dveju država i značajan pokretač za dalje unapređenje međudržavnih odnosa. Ambasadorka je čestitala Srbiji na veoma uspešnoj nabavci vakcina i dobroj organizaciji imunizacije, pri čemu je iznela očekivanje da ćemo, zahvaljujući vakcinaciji stanovništva i dobrim epidemiološkim merama, uskoro prevazići trenutnu epidemiološku krizu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here