75 miliona dinara za sufinansiranje uklanjanja divljih deponija

0
66

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović prisustvovale su danas početku radova na čišćenju divlje deponije u selu Obrež, u opštini Pećinci, na kojoj se otpad nagomilavao 40 godina.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić je, nakon obilaska deponije u selu Obrež istakla da je zaštita životne sredine, uz reformu vladavine prava, jedan od dva prioriteta Vlade Srbije u ovom mandatu.

Premijerka je navela da je Ministarstvo zaštite životne sredine opredelilo 75 miliona dinara za sufinansiranje uklanjanja divljih deponija.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović najavila je da se tokom ovog meseca planira uklanjanje 500 deponija u 43 grada i opština, uz napomenu da u Srbiji postoji približno 3.500 deponija i smetlišta i da će se raditi na tome da se uklonjene deponije ponovo ne obnove.

Predsednik Opštine Pećinci Siniša Đokić rekao je da bi radovi trebalo da budu gotovi za pet do šest dana i da će deponija nakon toga biti zatvorena, pri čemu će na ulaz biti stavljena rampa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here