Sastali se ministri odbrane Srbije i Bosne i Hercegovine

0
80

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas sa ministrom odbrane Bosne i Hercegovine dr Sifetom Podžićem koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji. 

Reč je o prvoj poseti ministra odbrane Bosne i Hercegovine Sifeta Podžića našoj zemlji od 2013. godine, a tokom današnjih razgovora najavljena je i zajednička vežba koja će održati u oktobru na Manjači.

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine dr Sifet Podžić podsetio je da saradnja između ministarstva odbrane dveju zemalja datira od 2005. godine i da obuhvata veoma važne programe.

“Koristim ovu priliku da se zahvalim Ministarstvu odbrane Srbije što pomažu Bosni i Hercegovini u školovanju naših oficira. Nama je zadovoljstvo i čast da ćemo sutra dobiti sedam novih oficira koji su školovani na Vojnoj akademiji u Beogradu. Želim da se zahvalim i za svu pomoć koju Ministarstvo odbrane Srbije pruža Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine i kroz druge oblike saradnje i kroz vežbe. Nedavno smo imali učešće jednog voda naših vojnika na vežbi na jugu Srbije, a u oktobru je planirana vežba „Manjača 21″, gde će Vojska Srbije doći kod nas, gde ćemo zajednički realizovati vežbu” – rekao je ministar Podžić i ocenio da su sve to jako dobri oblici saradnje, koji su za region definitivno potrebni.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here