Pobedničku koaliciju u Crnoj Gori podelila je Rezolucija o Srebrenici

0
26

Pobedničku koaliciju u Crnoj Gori podelila je Rezolucija o Srebrenici, izjavio je dr Dragan Petrović. On je rekao da je demontaža Demokratske partije socijalista i milogorskog režima uslov za prestanak podela u pobedničkoj koaliciji u Crnoj Gori.

Nakon usvajanja Rezolucije o Srebrenici u skupštini Crne Gore, odnosi između Srbije i Crne Gore osetno su narušeni. Srpske vlasti burno su reagovale na usvajanje ove rezolucije, a vlasti u Crnoj Gori ostale su podeljene po ovom pitanju. Zamolili smo dr Dragana Petrovića srpskog politikologa, geopolitičara, ekonomistu, istoričara i političkog analitičara da prokomenatriše novonastale okolnosti u ovim sukobima i pojasni na koji način bi se odnosi mogli popraviti.

Skupština Crne Gore usvojila je Rezoluciju o Srebrenici, a Vladimir Leposavić, ministar ljudskih i manjinskih prava je smenjen zbog izjava u kojima je relativizovao genocid u Srebrenici. Leposavić je smenjen glasovima opozicione Demokratske partije socijalista, ostalih opozicionih stranaka i vladajućeg Gradjanskog pokreta URA. Protiv njegove smene glasali su poslanici vladajućeg Demokratskog fronta (DF), dok su poslanici Demokratske Crne Gore bili uzdržani. Analizirajući ovu situaciju, Dragan Petrović je istakao da su američka i engleska diplomatija uspele da među pobednike izbora u Crnoj Gori “uguraju” Rezoluciju o Srebrenici kao jedan katastrofalan dokument koji treba da obeleži Crnogorce koji se izjašnjavaju kao Srbi, kao pripadnike genocidnog naroda. Petrović rešenje nesuglasica vidi u zajedničkom delovanju pobedničke koalicije na “demontaži DPS-a i milogorskog režima”, dok će ulogu aktuelnog režima u Srbiji u ovom slučaju, pokazati istorija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here