Novi gradonačelnik Zagreba neće biti deo antisrpske političke agende

0
80

Prema njegovom mišljenju čestitka koju je srpski patrijarh Porfirije uputio novom gradonačelniku Zagreba je dobar diplomatski potez.

Patrijarh srpski Porfirije, administrator Eparhije zagrebačko- ljubljanske, uputio je čestitku Tomislavu Tomaševiću, gradonačelniku Grada Zagreba, u kojoj je, pored ostalog, izrazio želju da mandat novoizabranog prvog čoveka Zagreba bude ispunjen prosperitetom i blagostanjem za sve Zagrepčane, bez izuzetka. Zamolili smo Vladana Glišića da prokomentariše izbor novog gradonačelnika Zagreba i da li bi njegov dolazak mogao da utiče na odnose Srbije i Hrvatske.

Novi gradonačelnik Zagreba, Tomislav  Tomašević, kandidat zeleno-leve koalicije „Možemo“, je u drugom krugu lokalnih izbora u Hrvatskoj, ubedljivo pobedio protivkandidata iz desnog Domovinskog pokreta, Miroslava Škora.  Široj javnosti je poznat kao ekološki aktivista i borac za javni interes u Zagrebu i žestoki kritičar 20-godišnje vladavine bivšeg gradonačelnika Zagreba Milana Bandića. Komentarišući rezultate izbora za gradonačelnika Zagreba, Vladan Glišić je rekao da veruje da zbog Tomaševićevih levičarskih opredeljenja neće biti antisrpske političke agende kao što je bio slučaj u prethodnom periodu, a da je patrijarh Porfirije čestitkom koju je uputio novom gradonačelniku Zagreba učinio dobar diplomatski potez.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here