Antisrbi i NATO lobisti protiv kancelarije “Fondacije Kapetan Dragan”

0
196

Prema mišljenju Dragana Vasiljkovića, osnivača Fondacije Kapetan Dragan, u Vojvodini ne bi bilo ovog fonda da su se pitali antisrbi i NATO lobisti, ali kako je rekao, ne pitaju se i nikada se neće pitati.

Gradska uprava Subotice saopštila je da je fondacija “Kapetan Dragan”, koju vodi Dragan Vasiljković, ispunila sve uslove za dobijanje poslovnog prostora u centru tog grada na severu Srbije. To je odgovor lokalne vlasti na poziv opozicione Demokratske stranke, ali i pojedinih pripadnika vladajuće Srpske napredne stranke, da se oduzmu prostorije fondaciji koja trenutno vodi kampanju za oslobađanje Zvezdana Jovanovića, osuđenog za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića. Zamolili smo Dragana Vasiljkovića da prokomentariše pomenuti spor.

Kancelarija “Fondacije Kapetan Dragan” nedavno je otvorena u Subotici, a kako je navedeno u saopštenju Gradske uprave ovog grada, fondacija je u Agenciji za privredne registre registrovana za delatnost čiji je cilj „promovisanje, zaštita i unapređenje humanitarnih aktivnosti“. Otvaranje kancelarije izazvalo je negodovanje pojedinih pripadnika političkih stranaka i poziv gradskim vlastima za oduzimanje dodeljenih prostorija ovoj fondaciji. “Fondacija Kapetan Dragan” koja deluje i u Srbiji i u Hrvatskoj, javno se zahvalila Gradskoj upravi Grada Subotice zbog obezbeđivanja prostorija za rad, a njen osnivač Dragan Vasiljković je izjavio za KTV televiziju da su protiv otvaranja kancelarije bili pojedini NATO lobisti i anitisrbi, ali da se oni “na sreću ne pitaju i nikada se neće pitati.”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here