Darija Kisić Tepavčević – Država se hrabro i odlučno bori protiv nezaposlenosti

0
261

Država odlučno i hrabro ide ka smanjenju nezaposlenosti i poboljšanju uslova rada, istakla je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević. U Staroj Pazovi danas su svečano  uručeni ugovori za samozapošljavanje samozapošljavanje 22 osobe i zapošljavanje 11 nezaposlenih.

Država odlučno i hrabro ide ka smanjenju nezaposlenosti i poboljšanju uslova rada, istakla je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević, koja je u Staroj Pazovi prisustvovala dodeli ugovora korisnicima subvencija – nezaposlenim licima za samozapošljavanje i poslodavcima za zapošljavanje osoba sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.

Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje je istakao da je interesovanje nezaposlenih za projekte zapošljavanja ogromno.

Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova ukazao je da ta lokalna sredina aktivnim merama poboljšava prilike da nezaposleni pokrenu sopstveni posao ili da se na drugi način uspešno zaposle.

Država  je ove godine izdvojila 5,7 milijardi dinara za sprovođenje mera aktivne politike zapošljavanja a tim merama je planirano da bude obuhvaćeno više od 18.000 ljudi, od kojih su 2.185 osoba sa invaliditetom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here