Vučić primio poslanike Evropskog parlamenta

0
83

Predstavnici Evropskog parlamenta posetili su Srbiju i sastali se sa predsednikom Vučićem.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas poslanike Evropskog parlamenta i posrednike u međustranačkom dijalogu, koji su ga obavestili o trenutnom stanju i rezultatima svog dosadašnjeg učinka.

Predsednik Vučić je istakao da poštuje njihov težak rad i zalaganje i da zna da su, kao posrednici, morali da uvaže zahteve svih strana. Predsednik je posebno naglasio da je unapređenje izbornih uslova stalan proces u svim demokratskim uređenjima, te da su predstavnici svih relevantnih institucija države od početka bili spremni da čuju konstruktivne sugestije kako bi se na odgovarajući način kreirala izborna atmosfera.

Sagovornici su istakli da je od velikog značaja da rezultati dijaloga budu primenjeni, te su izrazili posebnu spremnost da pomognu u predizbornom procesu kako bi ono što je dogovoreno bilo i sprovedeno.

Predsednik Vučić je izrazio uverenost da će predizborni proces biti u skladu sa najvišim demokratskim standardima, kao i sa opštom politikom ozbiljnog i odgovornog pristupa jednom od najvažnijih procesa u funkcionisanju države.

Posrednici Evropskog parlamenta ocenili su dosadašnju saradnju kao konstruktivnu i obavestili predsednika o budućim koracima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here