Održana komemoracija posvećena novinarki Branki Jajić

0
161

Zrenjanin se danas svečano oprostio od svoje omiljene, legendarne novinarke Branke Jajić.

U Baroknoj sali Opštine Zrenjanin danas je održana komemoracija posvećena nedavo preminuloj zrenjaninskoj novinarki Branki Jajić. Generalni sekretar Udruženja novinara Srbije Nino Brajović je istakao da je bila dobar čovek i dobar novinar. Dalibor Bubnjević, glavni i odgovorni urednik Lista Zrenjanin je naglasio da je odlazak drage koleginice Branke Jajić veliki gubitak za tu kuću.

Branka Jajić rođena je u Gračacu, u Hrvatskoj. Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ završila je u Zrenjaninu i maturirala na prirodno-matematičkom smeru u Drugoj zrenjaninskoj gimnaziji. Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu, na Odseku za jugoslovensku i opštu književnost. Pohađala je prve postdiplomske interdisciplinarne studije komunikologije na Sveučilištu u Zagrebu, ali ju je rat sprečio da odbrani magistarsku tezu. To je učinila na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu sa temom „Ljudi koji su promenili svet – Nikola Tesla, Mihajlo Pupin, Mileva Marić Anštajn i Milutin Milanković“, gde je započela doktorski rad posvećen korporativnoj društvenoj odgovornosti.

Branka Jajić novinarstvom je počela da se bavi još za vreme studija. Pisala je za „Večernje novosti“, Studio „B“, a potom i za „Zrenjanin“. Sarađivala je sa „Ilustrovanom politikom“, „Večernjim novostima“, Radio „Novostima“, Radio Beogradom, Radio Novim Sadom, „Vojvođanskim magazinom“, „Panonskom zorom“, „Ulaznicom“, kao i sa lokalnim televizijskim stanicama KTV i „Santos“. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja od kojih se izdvaja Nagrada Grada Zrenjanina za doprinos kulturi i novinarstvu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here