Nemanja Šarović – Vučić nije rešenje već uzrok problema u Srbiji

0
404

Vučić nije rešenje, već uzrok problema u Srbiji, pa se od pregovora sa njim ne može ništa očekivati, rekao je Nemanja Šarović, predsednik pokreta „Ljubav, vera, nada“. Nemanja Šarović, predsednik pokreta „Ljubav, vera, nada“ je naglasio da se Vučić neće odreći onoga na čemu je gradio svoju vlast, poput kontrole medija, i da bi on mogao ponuditi jedino kozmetičke promene, ali ne i suštinske.

Brojne međunarodne institucije ocenjuju Srbiju kao državu koja klizi u nedemokratski režim i sa tog stanovišta opozicija ima pravo da traži fer i demokratske izborne uslove, izjavio je novinar Miša Brkić. Ipak, on je dodao da ni od opozicionih partija nije čuo stavove o nekim od ključnih pitanja za ovdašnje društvo. Pitali smo Nemanju Šarovića, predsednika pokreta „Ljubav, vera, nada“ da li je saglasan sa ovakvim mišljenjem o delanju opozicije.

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović oglasio se autorskim tekstom povodom završnice pregovora opozicije i vlasti oko izbornih uslova. On je rekao da je dijalog između vlasti i opozicije na oba koloseka, sa i bez stranih posrednika, ušao u poslednju nedelju i veliko finale. Prema njegovim navodima, sve priče su ispričane, obe strane su zauzele krajnje pozicije, vreme je iscurelo, ostali su samo završni pregovori. U javnosti se često polemiše o tome mogu li pregovori koje deo opozicije vodi sa predstavnicima vlasti imati ikakvog efekta, a Nemanja Šarović, predsednik pokreta „Ljubav, vera, nada“, izneo je mišljenje da od tih pregovora ne treba očekivati gotovo ništa, jer bi vlast mogla da ponudi samo one uslove koji je zasigurno ne bi ugrozili. Šarović je dodao i da je deo opozicije koji pregovara sa predstavnicima vlasti bez posredovanja evroparlamentaraca zapravo opozicija koju Vučić kontroliše i koju će iskoristiti za ostvarivanje svojih namera.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here