Danas je održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj je centralna tema bilo stanje na Kosovu i Metohiji.

Srbija zahteva povlačenje trupa kosovske policije sa severa Kosova, da se situacija vrati u pređašnje stanje, pa onda da idemo u Brisel da razgovaramo o svemu, i ako je moguće da se dogovorimo, poručio je Vučić posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost. On je posebno naglasio da će Srbija nastaviti da insistira na očuvanju mira. Predsednik Srbije je otkrio da je odbio predloge zapadnih sila za rešavanje problema kao neprihvatljive.

Vučić je od međunarodne zajednice zatražio i ukidanje presude Ivanu Teodosijeviću. Savet za nacinalnu bezbednost i predsednik Vučić izrazili su zadovoljstvo borbenom gotovošću naše Vojske.Vučić je zahtevao i hitno izdavanje licene za distribuciju električne energije na severu Kosova i Metohije. Vučić je najavio i dodatne mere za zaštitu interesa Republike Srbije, ako Priština ne promeni svoje ponašanje.

Podsetimo, pripadnici specijalne jedinice kosovske policije juče su zauzeli prelaze prema Srbiji na severu Kosova, i počeli da oduzimaju „KS“ tablice, nakon čega su Srbi počeli proteste. Srbi koji žive južno od Ibra već deset godina ne mogu da koriste „KS“ tablice, odnosno da registruju automobil na Kosovu sa takozvanim „Unmikovim tablicama“.