Ivan Ivanović – Borba Vučića za Kosovo je njegov igrokaz u kome pokušava da sakrije svoju izdaju

0
131

Ivan Ivanović, lider pokreta „Naši“ je rekao da predsednik Aleksandar Vučić, podižući borbenu gotovost pravi od sebe heroja i vrhovnog komandanta, a da je zapravo on taj koji će učiniti sve što prištinske vlasti budu tražile.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da je vojska po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića podigla stepen borbene gotovosti u celoj kopnenoj zoni bezbednosti duž administrativne linije sa Kosovom ali da nije ušla na teritoriju na kojoj ne bi smela da se nalazi. Nedavna dešavanja ponovo su uzburkala strasti na severu Kosova. Pitali smo lidera pokreta „Naši“, Ivana Ivanovića, koja su moguća rešenja ove situacije.

Srpski ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da “Kosovo nije i neće biti država dok Srbiju vodi njen predsednik Aleksandar Vučić”. Vulin je naveo i da kosovski premijer Aljbin Kurti ne napada nijednog političara koji je vodio Srbiju već samo Vučića. Podsetimo, kosovski premijer je u intervjuu za Hrvatsku radio-televiziju rekao da Kosovo nije problem, već da je problem u Srbiji, pogotovo u predsedniku te države koji misli i priča kao 90-ih godina prošlog veka, te da granični prelazi Jarinje i Brnjak nisu u krizi zbog Srba, već zbog predsednika Srbije. Na pitanje smatra li da Aleksandar Vučić želi izazvati međunarodni sukob Kurti je odgovorio da ne može drugačije razmišljati jer je na granicu s Kosovom doveo ministra odbrane, zajedno s ruskim amabasadorom u Srbiji i s atašeom za bezbednost Ruske Federacije u Beogradu. On je dodao i da je MiG-29 kružio Kosovom, kao i helikopteri ruske proizvodnje, te srpska oklopna vozila. Razmatrajući celokupnu situaciju, Ivan Ivanović, lider pokreta „Naši“ rekao je da čitavu tu priču oko podizanja borbene gotovosti vidi kao Vučićev igrokaz u okviru koga pokušava da sakrije svoju izdaju i činjenicu da će na kraju uraditi sve što prištinske vlasti budu tražile.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here