Nemanja Šarović – Srbija treba da se okrene tradicionalnim saveznicima

0
98

Komentarišući dodelu Ordena Republike Srbije na lenti austrijskom kancelaru Sebastijanu Kurcu, Nemanja Šarović se zapitao ko su ti koji nas sa jedne strane vole i veliki su nam prijatelji, a s druge strane ne priznaju teritorijalni integritet i suverenitet naše države.

 Austrijskom kancelaru Sebastijanu Kurcu tokom radne posete Srbiji, predsednik Aleksandar Vučić uručio je Orden Republike Srbije na lenti. Kurc je poručio da je Srbija veoma važan partner na Zapadnom Balkanu i da može da računa na punu podršku njegove zemlje. Orden je austrijskom kancelaru uručen za, kako je na ceremoniji rečeno, učvršćivanje saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Austrije. Pitali smo Nemanju Šarovića, predsednika pokreta „Ljubav, vera, nada“ koliko bi ovakvi potezi srpskog predsednika mogli doprineti boljem statusu Srbije i podršci koju dobija sa Zapada.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je prilikom dodele Ordena Republike Srbije na lenti austrijskom kancelaru Sebastijanu Kurcu, da u evrointegracijama i ubuduće očekuje podršku Austrije, koja je, kako je rekao, radila da se taj proces ubrza i istakao da je Srbija srećna što u uslovima nesigurnosti, izazvane i pandemijom korona virusa, uvek može da računa na prijatelje kakva je Austrija. Komentarišući ovaj potez predsednika države, Nemanja Šarović je ocenio da je u pitanju predstava namenjena domaćem biračkom telu, a da Evropska unija neće promeniti svoj odnos prema Srbiji, koja prema Šarovićevom mišljenju, treba da se okrene saradnji sa tradicionalnim saveznicima, kao što je Ruska Federacija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here