Aleksandar Jovanović Ćuta – Građani će na izborima imati mogućnost da se odluče za zelenu opciju

0
139

Ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je da će na sledećim izborima građani imati prilike da svoj glas daju zelenoj opciji, koju čine ljudi iza kojih stoje rezultati, a koji će se zalagati za poštovanje zakona i rešavanje velikih ekoloških problema.

Postoji mogućnost da će ekološki pokreti koji su organizovali protest “Ustanak za opstanak” učestvovati na predstojećim izborima, mada to još uvek nije precizirano. Zamolili smo ekološkog aktivistu Aleksandra Jovanovića Ćutu da pojasni šta bi bili glavni razlozi za i protiv izlaska na izbore, te da li se može očekivati neka vrsta koalicione saradnje između samih pokreta ili između ekoloških pokreta i nekih od političkih stranaka.

Ekološki problemi sa kojima se Srbija u poslednje vreme suočava na političku scenu izbacili su zelenu agendu oko koje će se, kako tvrde “zeleni” političari, okupljati pojedini pokreti i partije na sledećim izborima. Prema istraživanju Istraživačko-izdavačkog centra Demostat o letnjim rejtinzima političkih partija u Srbiji koji su predstavili javnosti 17. avgusta, ekološka pitanja dobila su svoj politički značaj. Kako je tada rečeno, ekološka pitanja konačno u Srbiji postaju i politička pitanja, zato što određuju kakva će budućnost biti. Aleksandar Jovanović Ćuta, aktivista pokreta “Odbranimo reke Stare planine”, rekao je da će na sledećim izborima ovaj pokret, zajedno sa pokretom “Ne davimo Beograd” i strankom Nebojše Zelenovića “Zajedno za Srbiju”, ponuditi građanima mogućnost da biraju jednu zelenu opciju koja bi insistirala na poštovanju zakona, rešavanja ekoloških pitanja i čiji bi osnovni cilj  bio da više nikome ne padne na pamet da može da ljudima otima vodu, da truje, otima zemlju, i da dovodi kompanije poput Rio Tinta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here