Goran Davidović – Za Marka Vidojkovića su psovke i vulgarnosti uobičajen način komunikacije

0
237

Goran Davidović, vođa „Nacionalnog stroja“ je rekao da su psovke koje je Marko Vidojković uputio na račun predsednika Aleksandra Vučića za Vidojkovića uobičajena stvar i da on uvek tako komunicira.

Pisac i voditelj podkasta „Dobar, loš, zao“, Marko Vidojković, rekao je da je nedavno u podkastu opsovao predsednika Srbije Aleksandra Vučića jer je bio toliko iznerviran zbog zakona o policiji da je u snimanje emisije ušao nervozan, te je počeo da psuje već od prvog priloga. Nakon toga, Vidojković je postao meta kampanje prorežimskih medija i pretnji smrću, a reagovala je čak i premijerka Ana Brnabić. Pitali smo Gorana Davidovića, vođu „Nacionalnog stroja“ da prokomentariše ovaj događaj.

Psovke koje je nedavno izgovorio pisac Marko Vidojković u svom podkastu “Dobar, loš, zao” u tolikoj meri su potresle državni vrh, da je nakon svih naprednjaka i samog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, potrebu da se oglasi osetila i premijerka Ana Brnabić. U otvorenom pismu, između ostalog, navela je da je Vidojković portparol elite i kao takav, prema mišljenju opozicije, idealan kandidat za predsednika – elokventan, umeren, kulturni predstavnik. Premijerka je rekla da je i sama osetila potrebu da opsuje sve one koji su pokušali da opravdaju Vidojkovića, ali se ipak suzdržala. U odbranu pisca Marka Vidojkovića stala je profesorka prava Vesna Rakić Vodinelić, koju je premijerka takođe spomenula u pismu. Profesorka je u autorskom tekstu na Peščaniku navela da Vidojković psuje “mnogo i koloritno”, ali da on samo javno radi ono što i polovina odraslog stanovništva Srbije – više puta dnevno svakog dana upućuje psovke Vučiću, svađajući se sa televizorom, novinama, internetom. Goran Davidović, vođa „Nacionalnog stroja“ je povodom Vidojkovićevog rečnika izjavio da je to njegov uobičajen način komunikacije i da tome ne treba pridavati preveliku pažnju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here