Ivan Ivanović – Iza kriminalne grupe Veljka Belivuka stoji sam vrh države i Aleksandar Vučić lično

0
189

Ivan Ivanović, lider pokreta „Naši“, naveo je koje je sve usluge za državni vrh i SNS obavljala kriminalna grupa Veljka Belivuka i pojasnio tvrdnje da iza rada te kriminalne grupe stoji predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Viši sud u Beogradu je Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim okrivljenima produžio pritvor do trideset dana. Kako je navedeno, pritvor je produžen zbog okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivična dela koja im se stavljaju na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti. Zamolili smo lidera pokreta „Naši“, Ivana Ivanovića, da prokomentariše razvoj slučaja kriminalne grupe Veljka Belivuka.

Optužnicom je okrivljenima koji su pripadali klanu Veljka Belivuka stavljeno na teret da su izvršili više krivičnih dela: teško ubistvo, udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, krivično delo otmica, silovanje. Analizirajući nedela ove grupe, Ivan Ivanović, lider pokreta „Naši“ naveo je niz primera koji potvrđuju koje je sve poslove ova kriminalna grupa obavljala upravo za državni vrh, funkcionere Srpske napredne stranke, pa i samog predsednika Aleksandra Vučića. Ivanović je dodao da je ta grupa bila pod zaštitom vlasti sve dok njihove kriminalne radnje nisu postale previše vidljive. On je naveo i postojanje snimaka prema kojima se vidi da je policija znala šta se dešava u ozloglašenoj kući strave, ali da je pre nego što je reagovala, dozvolila da se mnoga ubistva i zlostavljanja dogode.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here