Čajetina – Poseta zamenika premijera Rusije Jurija Borisova

0
89

Zamenik predsednika Vlade Ruske Federacije Jurij Borisov razgovarao je, danas na Zlatiboru, sa predsednikom opštine Čajetina Milanom Stamatovićem o mogućnostima saradnje privrednika iz Zlatiborskog okruga sa ruskim privrednicima, kao i o potencijalnim investicijama iz Rusije u ovaj deo Zapadne Srbije.

Zamenik predsednika Vlade Ruske Federacije Jurij Borisov boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji. On se na Zlatiboru sastao sa predsednikom opštine Čajetina Milanom Stamatovićem sa kojim je razgovarao o mogućnostima saradnje privrednika iz Zlatiborskog okruga sa ruskim privrednicima, ali i o potencijalnim ruskim investicijama u ovaj deo Srbije. Stamatović je svom visokom gostu, koji će danas i sutra na Zlatiboru kopredsedavati Međuvladinim komitetom za saradnju Srbije i Rusije na kom će se razmatrati aktuelna pitanja iz najvažnijih oblasti bilateralne saradnje dve zemlje kao što su trgovina, energetika, poljoprivreda, građevinarstvo i infrastruktura, zdravstvo, odbrana, inovacije, visoke tehnologije i druge, lično pokazao najzanimljivije turističke i privredne sadržaje i potencijale zlatiborskog kraja.

Podsećanja radi, Opština Čajetina je, još pre šest godina, osnovala prvu, i za sada jedinu, regionalnu kancelariju za saradnju sa Rusijom, kao jednu vrstu servisa za privrednike iz Zlatiborskog okruga radi njihovog organizovanijeg nastupa na ruskom tržištu. Kancelarija ima i funkciju posredovanja u kontaktu sa ruskim institucijama i organizacijama, kao i promovisanja investicionih potencijala Zlatiborskog okruga u cilju privlačenja investitora iz Rusije, ali i investitora iz EU zainteresovanih za izvoz u Rusiju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here