Krkobabić obišao Perlez i dobitnika sredstava za kupovinu seoske kuće

0
690

„Krov nad glavom i do 50 hektara slobodne državne zemlje na korišćenje mladim poljoprivrednicima su garancija da Banat neće ostati prazan“,  izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić prilikom posete Perlezu.

Ministar za brigu o selu, Milan Krkobabić, posetio je danas Perlez gde je obišao domaćinstvo mladog poljoprivrednika Milana Miškovića, dobitnika sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom iz programa ministarstva. Ministar Krkobabić je naglasio da interesovanje za ovaj program prevazilazi sva očekivanja i da je sada već izvesno da će se sa dodelom praznih kuća nastaviti i u narednom periodu.

Milan Mišković, dobitnik sredstava za kupovinu seoske kuće s okućnicom, pronašao je svoju samostalnost dva kilometra od roditeljske kuće i nastaviće da se na svojih 15 hektara zemlje bavi ratarstvom. Milan je dobio bespovratnih 1.200.000 dinara za koje je kupio kuću od 85 m2 sa okućnicom od 8 ari sa pomoćnim objektima.

Ministarstvo za brigu o selu, pored ovog, sprovodi niz programa za poboljšanje uslova života i rada na selu, od rešavanja pitanja egzistencije stanovnika sela udruživanjem u zadruge, dodelu sredstava za kupovinu minibuseva za prevoz seoskog stanovništva do obogaćenja kulturnog života seljana i negovanje tradicije organizovanjem manifestacija. Krkobabić je danas govorio i o inicijativi da se slobodna državna zemlja, koje u Srbiji prema podacima Akademijskog odbora za selo ima oko 200.000 hektara, ustupi pod određenim uslovima na korišćenje onima koji su zainteresovani da je obrađuju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here