Velimir Ilić – 5. oktobar je dan koji je ujedinio celu Srbiju

0
118

Velimir Ilić, predsednik stranke „Nova Srbija“ je rekao da je 5. oktobar dan za pamćenje u istoriji Srbije, jer se tada ceo narod ujedinio protiv režima Slobodana Miloševića i protiv izborne krađe.

Pokret socijalista Aleksandra Vulina, ocenio je da je 5. oktobar 2000. godine “poraz srpske države” i dan kada su Srbijom “zavladali najgori”. Nasuprot tome, potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović izjavila je da je 5. oktobar jedan od najvažnijih datuma u novijoj istoriji Srbije, kada su građani odbranili izbornu volju i rekli “ne” politici koja je zemlju vodila u ratove, izolovala je od sveta i ogroman broj građana dovela na ivicu siromaštva. Zamolili smo Velimira Ilića predsednika stranke „Nova Srbija“ i aktera petooktobarske revolucije da prokomentariše ovako oprečne izjave koje stižu iz vlasti.

Međunarodna zajednica, crkva, Univerzitet, sudije, radnici… Celo društvo – bilo je te 2000. godine uz opoziciju, da bi se srušio režim, sada pokojnog predsednika Srbije i Jugoslavije, Slobodana Miloševića. Danas – raskola ima i u samoj opoziciji, zbog čega učesnici 5. oktobra ne vide da je moguće da se on ponovi. Iako postoje veoma oprečna mišljenja o petooktobarskoj revoluciji, kao i o tome što je usledilo nakon 5. oktobra, jedan od aktera revolucije Velimir Ilić, predsednik stranke “Nova Srbija”, rekao je da je to dan kada je Srbija bila najjedinstvenija, rešena da istraje do kraja u borbi protiv diktature i krađe izbora. On je dodao da su toga dana svi bili radosni, da su slavili, da narod nije osećao ni batine, ni suzavac, ni vodene topove, ni gumene metke, a da je bitno bilo samo da se krene i da se nešto krupno promeni.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here