Nebojša Zelenović – Mi smo protiv toga da nam Rio Tinto ukrade budućnost

0
109

Nebojša Zelenović, predsednik stranke „Zajedno za Srbiju“ je rekao da je ova stranka već na Ekološkom ustanku iznela velike ekološke probleme sa kojima se Srbija suočava, ali da je dobro što su se i druge organizacije odvažile da ukažu na te probleme.

Na inicijativu Pokreta Buđenje u Medija centru je potpisan Društveni sporazum o zabrani istraživanja, eksploatacije i prerade litijuma u Srbiji. Od 30 organizacija i javnih ličnosti koliko je, po rečima Dušana Tufegdžića iz Buđenja, potpisalo sporazum, na konferenciji je bilo njih 11. Pitali smo predsednika stranke „Zajedno za Srbiju“ Nebojšu Zelenovića, da li je i stranka čiji je on lider potpisnica ovog sporazuma i šta misli o njemu.

Profesor Duško Kuzović naveo je da su tokom borbe protiv Rio Tinto rudnika videli dosta neiskrenih ljudi koji u borbi protiv eksploatacije litijuma žele da steknu političke poene i da parazitiraju na nesreći naroda. Govoreći o referendumu vezanom za Rio Tinto, koji je ranije najavio predsednik Vučić, on je rekao da ga ne treba dozvoliti, jer će biti namešten i iskorišćen da bi vlast prebacila odgovornost na narod. Kuzović, ranije jedan od istaknutijih članova Pokreta Oslobođenje Mlađana Đorđevića rekao je da od pre mesec dana nije deo Oslobođenja, te da sporazum potpisuje u svoje ime. Komentarišući potpisivanje ovog sporazuma, Nebojša Zelenović, predsednik stranke „Zajedno za Srbiju“ koja se nije našla na listi potpisnica, rekao je da je njegova stranka na problem Rio Tinta ukazala i ranije i podsetio da pojedine organizacije koje su potpisnice sporazuma nisu učestvovale na Ekološkom ustanku koji se dogodio 11. septembra, a na kome je ukazano na značajne ekološke probleme sa kojima se Srbija suočava. On je dodao da je potpisivanje ovog sporazuma ipak doprinos u borbi protiv zajedničkog neprijatelja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here