Iako je afera „Jovanjica“ uzburkala javnost u Srbiji i potakla mnoge polemike o ovom slučaju, prema mišljenju ekonomiste Ivana Pajovića, ne priliči predsedniku Srbije zbog ranga funkcije koju obavlja, da se u medijima spušta na nivo takvih rasprava.

Sudski postupak za aferu „Jovanjica“ iz sudnice se preselio na male ekrane. Nakon što je prvoptuženi Predrag Koluvija gostovao u emisiji kod svog advokata Vladimira Đukanovića, u priču se, iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, uključio i predsednik Srbije. On je potpuno relativizovao optužbe na račun vlasnika najveće plantaže marihuane u Evropi, ocenivši da je čitava afera nevažna, a marihuana u više zemalja lagalizovana. Zamolili smo ekonomistu Ivana Pajovića da prokomentariše slučaj „Jovanjica“ i izjave predsednika Vučića kada je u pitanju ilegalna proizvodnja opijata.

Predmet „Jovanjica“, po oceni advokata Borivoja Borovića, prepun je činjenica koje dokazuju da su tajne službe, policija i vojska, čuvali najveće plantaže marihuane u Evropi, koje Koluvija ni na koji način nije mogao da vodi da nije imao podršku izvršne vlasti, a dokaz o tome su posete pojedinih ministara ovom imanju. Postavlja se pitanje da li je to državni projekat ili privatni projekat sa državnom zaštitom, ali je, kako je rekao Borović, više nego očigledno da predsednik države, a pre njega i ministar zdravlja, pokušavaju da ukažu da su na putu legalizacije marihuane, što je po Borovićevom mišljenju, osnova da se odustane od ovog predmeta. Ekonomista Ivan Pajović ocenio je da predsednik republike Aleksandar Vučić ne treba u medijima da komentariše ovakve slučajeve jer to ne priliči rangu funkcije koju obavlja.