Teša Tešanović – Aktuelni režim na duel sa opozicijom uvek šalje najgore predstavnike

0
119

Povodom javnih istupa poslanice Srpske napredne stranke Nevene Đurić, novinar Teša Tešanović je rekao da vlast na duel sa opozicijom uvek šalje svoje najgore predstavnike da bi bilo jasno da pripadnike režima ne zanima dijalog i komunikacija.

Najmlađa narodna poslanica Srpske napredne stranke Nevena Đurić mogla bi da se upiše i među najistaknutije naprednjačke jurišnike na opoziciju u TV debatama nakon okršaja sa funkcionerkom demokrata Draganom Rakić u emisiji javnog servisa „Reč na reč“. Ova Kruševljanka je nastupom privukla pažnju šire javnosti, ali i stranačkog rukovodstva. Deo javnosti bio je šokiran odnosom koji je u dijalogu imala prema sagovornicima, pa nisu izostali ni komentari o tome kako se upravo takva vrsta razgovora uči na Akademiji mladih lidera SNS-a. Zamolili smo novinara Tešu Tešanovića da prokomentariše način komunikacije Nevene Đurić u okviru pomenute debate.

Đurić je za narodnu poslanicu u aktuelnom sazivu birana prvi put 2020. godine sa liste Srpske napredne stranke „Aleksandar Vučić – za našu decu“ i sa 27 godina, koliko je tada imala, postala je najmlađa naprednjakinja u skupštinskoj klupi. Za novu generaciju naprednjačkih jurišnika politički se obučavala u Akademiji mladih lidera SNS, koja se povezuje sa marketinškom školom Vladimira Bebe Popovića. U debati “Reč na reč“, poput starijih stranačkih kolega, Nevena je koristila uvredljive izraze upućene predstavnicima opozicije i diskutovala povišenim tonom, na drzak način, svađajući se i nadglasavajući. Prema njenim rečima, za svoje delovanje dobila je podršku predsednika Vučića. Novinar Teša Tešanović, komentarišući ovakav istup poslanice SNS-a u političkoj debati, rekao je da vlast uvek šalje svoje najgore predstavnike, kako bi poručila da je ne zanima dijalog sa opozicijom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here