Premijerka Brnabić sa izaslanicom predsednika Vlade Indije

0
187

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa specijalnom izaslanicom predsednika Vlade Indije i državnom sekretarkom u Ministarstvu spoljnih poslova Menakši Leki sa kojom je razgovarala o postojećoj saradnji Srbije i Indije, ali i o mogućnostima za njeno unapređenje i proširenje na nove oblasti, a posebno o mogućnostima saradnje u oblasti filmske industrije.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa specijalnom izaslanicom predsednika Vlade Indije i državnom sekretarkom u Ministarstvu spoljnih poslova Menakši Leki. Brnabić je izrazila zadovoljstvo zbog učešća indijske delegacije na sastanku na visokom nivou povodom obeležavanja 60-godišnjice Pokreta nesvrstanih zemalja, posebno imajući u vidu ulogu i značaj Indije u tom pokretu.

Sagovornice su u razgovoru potvrdile da su odnosi dveju zemalja tradicionalno dobri i prijateljski, pri čemu je premijerka izrazila zahvalnost Indiji na principijelnom stavu po pitanju Kosova i Metohije i poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije. U razgovoru je zaključeno da postoji više strateških oblasti u kojima se saradnja dveju zemalja može unaprediti, uključujući poljoprivredu, energetiku, trgovinu i kulturu, a dodatno, Srbija je zainteresovana i za jačanje saradnje u oblasti filmske industrije. Leki je, govoreći o značaju kulturne saradnje, naglasila da je posebno važno da obe zemlje rade na boljem međusobnom upoznavanju društava i kultura, što će doprineti još boljem povezivanju. Brnabić je prenela zahvalnost svojoj sagovornici na podršci Indije u nabavci vakcina protiv COVID-19.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here