Ivan Ivanović – U Srbiji ne postoje demokratski uslovi za održavanje izbora

0
84

Lider pokreta “Naši” Ivan Ivanović je izjavio da će, u trenutku kada u Srbiji nema ni promila demokratije, ni u medijima ni na ulici, a kriminalne grupe se bave gušenjem opozicije na terenu, ovaj pokret pozvati građane na bojkot predstojećih izbora.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da ključne opozicione stranke na izbore 2022. godine treba da izađu jedinstveno na svim nivoima – ili da ne izlaze. Kako dogovora o izbornim uslovima još uvek nema, neizvesno je ko će sve od opozicionih stranaka pristati na uslove koje nudi vlast. Zamolili smo lidera pokreta „Naši“, Ivana Ivanovića, da iznese svoje viđenje predstojećih izbora.

Odluka opozicije o izlasku na izbore će zavisiti od toga da li će doći do dogovora s vlastima oko tačaka koje se tiču medijske zastupljenosti opozicije, funkcionerske kampanje, finansiranja kampanje, kao i pritisaka na birače, izjavio je potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić gostujući na N1.  Aleksić je naveo da vlast ne bi želela ništa da promeni, ali da joj je neophodna opozicija u parlamentu i dodao da ako ne bude učešća opozcije na izborima koji bi trebalo da se održe u proleće 2022. godine, alternativa izborima će biti revolucija, nemiri  i veliki protesti.

Ivan Ivanović, lider pokreta “Naši” smatra da u Srbiji ne postoje demokratski uslovi za održavanje izbora tako da bi samo učešće na predstojećem izborima predstavljalo pomaganje Aleksandru Vučiću da dobije poslušnu opoziciju u parlamentu, koja bi mu dala legitimitet i prikazala da se radi o demokratskom režimu koji je izabrao narod.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here