Aleksandar Jovanović Ćuta – Narod mora da sprovodi zakon ako to ne čini država

0
142

Komentarišući nepostupanje kineske fabrike guma Linglong po naredbi Pokrajinskog građevinskog inspektora o uklanjanju bespravno podignutih objekata u Zrenjaninu, Aleksandar Jovanović Ćuta je rekao da smo kao građani obavezni da poštujemo zakon, ali i da ga sprovodimo ako to ne čini država.

Iako je prošlo par meseci od naredbe Pokrajinskog građevinskog inspektora da kineska kompanija Linglong, koja u Zrenjaninu gradi fabriku pneumatika, sprovede naredbu o uklanjanju bespravno podignutih objekata na preko 47 hektara, po naredbi nije postupano. Podnet je zahtev za vanredni inspekcijski nadzor, ali ovaj slučaj još uvek nema epilog. Pitali smo ekološkog aktivistu Aleksandra Jovanovića Ćutu koji sledeći korak bi naterao vlast i kineskog investitora da poštuju zakon.

Građevinski inspektor Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj  utvrdio je 27. aprila da je kineska kompanija Linglong na svom gradilištu fabrike automobilskih guma u Zrenjaninu gradila osam objekata na površini preko 47 hiljada kvadratnih metara bez građevinske dozvole. Zbog toga je doneta naredba o zatvaranju dela gradilišta u fabričkom kompleksu Linglonga u Zrenjaninu, ali objekti izgrađeni bez dozvole nisu uklonjeni. Komentarišući ovu situaciju, ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta je rekao da kada država ne sprovodi zakon onda to mora da učini narod i da je samo pitanje vremena kada će građani uzeti pravdu u svoje ruke, jer je to jedini način da odbrane svoje reke, zemlju i vazduh.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here